Συμφωνία Άρσεναλ και Τσέλσι για Ζιρού

τσέλσι

Σε συμφωνία φαίνεται πως ήρθαν Άρσεναλ και Τσέλσι για την μεταγραφή του Ολιβιέ Ζιρού, ενώ φαίνεται πως ο αντικαταστάτης του Ομπαμεγιάνγκ στην Ντόρτμουντ, θα είναι ο Μπατσουαγί.

Με την δεδομένη έλευση του Ομπαμεγιάνγκ στο Λονδίνο, όλα έδειχναν πως ο χρόνος συμμετοχής του Ζιρού θα μειωνόταν στο ελάχιστο και ήταν δεδομένο πως θα έψαχνε την έξοδο από την ομάδα. Αν και στα αρχικά πλάνα της ομάδας ήταν να δοθεί ο Γάλλος επιθετικός στην Ντόρτμουντ ως αντάλλαγμα για την απόκτηση του Γκαμπονέζου, η μετακίνηση κολλούσε στην σύζυγο Ζιρού που επέμενε να παραμείνει στο Λονδίνο.

Από την άλλη η Τσέλσι αναζητούσε ένα επιθετικό που να πλαισιώνει στο ρόστερ τον Αλβάρο Μοράτα, καθώς ο Μπατσουαγί δεν χαίρει και άκρας εκτίμησης του Αντόνιο Κόντε. Αν και αρχική επιλογή ήταν ο Ντζέκο, το κόστος μεταγραφής του από τη Ρόμα κρίθηκε απαγορευτικό και έτσι στρεφόμενη σε άλλες λύσεις προέκυψε το ενδιαφέρον για τον Ζιρού. Σύμφωνα με αγγλικά δημοσιεύματα η τελική συμφωνία για τις δυο ομάδες έκλεισε στα 18 εκατομμύρια λίρες, ενώ ωφελημένη από την υπόθεση βγαίνει και η Ντόρτμουντ, καθώς οι μπλε θα τους παραχωρήσουν δανεικό μέχρι το καλοκαίρι τον Μπατσουαγί  που πλέον περισσεύει στους μπλε του Λονδίνου.

Το συμβόλαιο του Γάλλου επιθετικού θα έχει διάρκεια 18 μηνών στην Τσέλσι, ενώ θα υπάρχει και αύξηση των αποδοχών του από τα 90.000€ που λάμβανε εβδομαδιαίως στην Άρσεναλ.

Σχόλια