Αλέγκρι: «Δεν είχαμε τη ψυχική δύναμη να αντιδράσουμε»

ψυχική

«Δεν είχαμε τη ψυχική δύναμη να αντιδράσουμε» τόνισε ο Μαξ Αλέγκρι στον απόηχο της βαριάς ήττας της Γιουβέντους από τη Μπαρτσελόνα με 3-0 στο Καμπ Νου. Η Γιούβε στάθηκε επάξια για ένα ημίχρονο αλλά στο δεύτερο υποχώρησε σημαντικά κάτι που δεν άφησε ασχολίαστο ο Ιταλός τεχνικός.

«Τα παιδιά έκαναν ένα καλό παιχνίδι γενικά. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε αρκετές φάσεις και αν ήμασταν πιο αποφασιστικοί επιθετικά θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί. Δεν το κάναμε όμως και στο πρώτο μας λάθος τιμωρηθήκαμε. Δεν κάναμε ούτε φάουλ στο Μέσι ενώ ξέρουμε πως αν του δώσεις χώρο, θα σκοράρει. Μόλις ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο είχαμε ακόμη μια σπουδαία ευκαιρία με το Ντιμπάλα αλλά πάλι δεν σκοράραμε. Έπειτα, οι χώροι άνοιξαν και όταν γίνεται αυτό, η Μπαρτσελόνα σε τιμωρεί».

«Τέτοια παιχνίδια παίζονται πρώτα με το μυαλό και μετά με το σώμα. Μετά το 1-0 δεν είχαμε τη ψυχική δύναμη να αντιδράσουμε. Χρειαζόμαστε περισσότερο καθαρό μυαλό και μεγαλύτερη ηρεμία μπροστά στο αντίπαλο τέρμα. Όταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ είναι φυσικό να αγχώνεσαι αλλά εκεί πρέπει να επικρατεί η ηρεμία και η υπομονή κάτι που δεν είχαμε σήμερα». 

Σχόλια