Η εταιρία που θα αναλάβει την αναχρηματοδότηση του δανείου της Μίλαν

αναχρηματοδότηση

Όπως έγινε και επισήμως γνωστό πριν λίγες μέρες, η Μίλαν ψάχνει να βρει την εταιρία που θα αναλάβει την αναχρηματοδότηση του δανείου της προς την Elliott Management και σύμφωνα με έγκυρη εφημερίδα οικονομικών της Ιταλίας, η εταιρία αυτή βρέθηκε.

Όπως είναι ευρέως γνωστό, τον περασμένο Απρίλιο ο νυν πρόεδρος της Μίλαν, Γιόνγκχονγκ Λι, δανείστηκε 300 εκατομμύρια ευρώ από την Αμερικάνικη επενδυτική εταιρεία Elliott Management προκειμένου να ολοκληρώσει την αγορά των Ροσονέρι. Το δάνειο αυτό δόθηκε υπό τον όρο να αποπληρωθεί πλήρως έως τον Οκτώβριο του 2018 ενώ οι επιπτώσεις μη έγκαιρης αποπληρωμής του θα ήταν σημαντικότατες για το σύλλογο.

Έτσι, ο Λι και η διοίκηση της Μίλαν ανέθεσαν σε συμβουλευτική εταιρία με έδρα το Λονδίνο να βρει νέο χρηματοδότη για το δάνειο αυτό. Σύμφωνα με την Ιταλική εφημερίδα IlSore24, ο χρηματοδότης αυτός βρέθηκε και πρόκειται για την Highbridge, μία διεθνής, επενδυτική οργάνωση με έδρα τη Νέα Υόρκη που συνεργάζεται με την Αμερικάνικη τράπεζα JP Morgan, η οποία θα παράσχει  την απαιτούμενη αναχρηματοδότηση του δανείου στη Μίλαν.

Η τελική συμφωνία αναμένεται να κλείσει μέσα στις επόμενες 8 εβδομάδες και θα προβλέπει ένα ευρύ οικονομικό δάνειο προς τους Ροσονέρι με «ανανεωμένη ημερομηνία λήξης».

Σχόλια