Νέες αποκαλύψεις για τον Ανιέλι μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών

Μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών, αποκαλύφθηκαν νέες πληροφορίες σχετικά με τις κατηγορίες που αφορούν τη σχέση του Ανιέλι με ultras της Γιουβέντους αλλά και με τη Μαφία.

Η Huffington Post έφερε στη δημοσιότητα συζητήσεις από τηλέφωνα στα οποία είχαν τοποθετηθεί κοριοί το 2014 και το 2016. Στην πρώτη συζήτηση, συνομιλεί ο Αντρέα Ανιέλι με τον τότε υπέυθυνο ασφαλείας της Γιούβε Αλεσάντρο Ντ’ Άντζελο. Ο πρόεδρος της Γιουβέντους ακούγεται να λέει: «Το πρόβλημα είναι πως σκοτώνει ανθρώπους» αναφερόμενος στον τότε αρχηγό τον ultras, Λόρις Γκραντσίνι. Ο Ντ΄Άντζελο απαντά: «Δεν σκοτώνει αυτός αλλά στέλνει άλλους να σκοτώσουν».

Στη δεύτερη συνομιλία που ήρθε στο φως της δημοσιότητα, οι δύο άνδρες μιλάνε και πάλι το 2016. Αυτή τη φορά ο Ανιέλι αναφέρεται σε μια συνάντηση που έκανε με αρχηγούς των ultras της ομάδας συμπεριλαμβανομένου και του Ρόκο Ντομινέλο, γιου τους αφεντικού της τοπικής Μαφίας. «Ξέρω ήταν εκεί και αυτός. Έχω στο μυαλό μου πάντα να έχω ένα χαρτί μαζί μου και να γράφω ό,τι λέει. Σε άλλη συνομιλία, ο Ανιέλι αναφέρει πως η συνάντηση αυτή έγινε αναφορικά με την αγοραπωλησία εισιτηρίων.

Σε μια άλλη υποκλεμμένη συνομιλία, ο Ντ’ Άντζελο μιλάει με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της ομάδας και του λέει: «Σου εμπιστεύομαι τις σχέσεις μας με αυτούς. Φοβάμαι να εμπλακώ σε επίσημη έρευνα της αστυνομίας. Όλοι γνωρίζουν από που κατάγεται η οικογένεια Ντομινέλο».

Σε μια τελευταία συνομιλία, φαίνεται πως ο Ντομινέλο είχε σταθερή επικοινωνία μέσα από μηνύματα με τον Αντόνιο Κόντε, τον τότε προπονητή της Γιουβέντους. Ο Ντ Άντζελο ακούγεται να λέει: «Μίλησα στο τηλέφωνο με τον Ντομινέλο. Μου είπε πως στέλνει καθημερινά μηνύματα στον Κόντε».

Οι αποκαλύψεις αυτές δίνουν νέο ενδιαφέρον στις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Αθλητικός Εισαγγελέας εναντίον του προέδρου της Γιούβε με τον Εισαγγελέα να λέει πως ο Ανιέλι όχι μόνο γνώριζε για την επιλεκτική μεταχείριση των ultras που συνδέονταν στενά με τη Μαφία αλλά πολλές φορές διευκόλυνε συναντήσεις και συμφωνίες μεταξύ τους!

Σχόλια