Γκατούζο: «Χρειαζόμαστε τη νίκη για τη ψυχολογία μας»

ψυχολογία

Μια νίκη που θα επιδράσει θετικά στη ψυχολογία της ομάδας ζήτησε από τους παίχτες του ο Τζενάρο Γκατούζο στη συνέντευξη Τύπου πριν από το ματς της Μίλαν με τη Ριέκα. Οι Ροσονέρι είναι βαθμολογικά αδιάφοροι στο σημερινό παιχνίδι καθώς έχουν ήδη προκριθεί ως πρώτοι αλλά ο τεχνικός των Ιταλών τόνισε ότι θέλει τη νίκη για ψυχολογικούς λόγους.

«Μπορεί να μην έχουμε βαθμολογικό κίνητρο αλλά το σημερινό ματς είναι εξίσου σημαντικό για εμάς. Χρειαζόμαστε τη νίκη για τη ψυχολογία μας. Παράλληλα, θα δοθούν ευκαιρίες σε παιδιά που δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής μέχρι στιγμής. Πάνω από όλα, θέλω να δω πάθος και θέληση. Θέλω να δω ότι οι παίχτες μου ξέρουν τι σημαίνει να αγωνίζεσαι σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση με τη φανέλα της Μίλαν. Είναι τεράστια τιμή για αυτούς και έτσι θέλω να το βλέπουν και αυτοί».

Για την προετοιμασία της ομάδας: «Δουλεύω με την ομάδα μόνο για 8 μέρες οπότε είναι νωρίς να βγουν συμπεράσματα. Πρέπει να πάμε βήμα βήμα. Οφείλουμε να βελτιώσουμε κατακόρυφα τη φυσική μας κατάσταση. Για σήμερα, επέλεξα να ξεκουράσω κάποιους παίχτες αλλά και να δώσω ευκαιρίες σε κάποιους άλλους ενώ ήρθαν να μας βοηθήσουν και παιδιά από την ομάδα νέων. Ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας σήμερα δεν ξεπερνά τα 21 έτη αλλά εγώ θέλω να δω ενότητα και πάθος».

Σχόλια