Ζιντάν: “Δεν είμαι ο καλύτερος προπονητής αυτήν την στιγμή”

Ζιντάν

Ο Ζινεντίν Ζιντάν απέρριψε τις υποθέσεις που τον θέλουν τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο, αφού έλαβε και το βραβείο του ‘Καλύτερου’ από την FIFA το βράδυ της Δευτέρας.

Δεν ξέρω ποιος είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο,” είπε ο Ζιντάν στο επίσημο site του συλλόγου από την Μαδρίτη. “Μπορώ να πω πως δέχομαι το βραβείο, καθώς, είναι το φρούτο της δουλειάς που κάναμε τόσο καιρό, με όσα κατακτήσαμε. Είμαι χαρούμενος. Αλλά δεν πιστεύω πως είμαι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο. Εάν σε δέκα χρόνια συνεχίζω να το κατακτώ, ίσως τότε να είμαι, αλλά αυτήν την στιγμή όχι. Σκέφτομαι μονάχα την φετινή χρονιά. Με ενδιαφέρει η καθημερινή δουλειά επειδή όλα μπορούν να αλλάξουν γρήγορα. Έχω εμπειρία ως παίκτης και τώρα ξέρω πως λειτουργούν τα πράγματα. Δεν υπάρχει ευφορία, μόνο σκληρή δουλειά και σκέψη στην καθημερινή δουλειά που γίνεται στον σύλλογο. Δεν σκέφτομαι το μέλλον, μόνο αυτήν την σεζόν.

Ενώ βρίσκεται πέντε βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα στην LaLiga, ο Ζιντάν έχει ήδη κατακτήσει τρόπαια την φετινή σεζόν, όπως το Supercopa de Espana αλλά και το Super Cup. Ωστόσο, υπάρχει ένα μεγάλο κενό στο βιογραφικό του Γάλλου τεχνικού, ακόμα και ως παίκτης, το τρόπαιο του Copa del Rey.

Το να κατακτήσουμε το κύπελλο δεν είναι κάτι προσωπικό, είναι ομαδικό θέμα,” είπε ο Ζιντάν. “Είμαστε ενθουσιασμένοι που αγωνιζόμαστε σε αυτό, όπως μας αρέσει και σε κάθε διοργάνωση που παίρνουμε μέρος. Δεν το θεωρώ μικρότερο τρόπαιο, για μένα είναι ένα από τα τρόπαια που μπορούμε να κατακτήσουμε και αυτή είναι η πρόθεση μας. Φιλοδοξία μας είναι να το κατακτήσουμε επειδή μπορούμε. Θέλουμε να δώσουμε τα πάντα και να κάνουμε έναν καλό αγώνα.”

Σχόλια