Κόντε: “Ο Σεσκ είναι ο Πίρλο της Τσέλσι”

Ο Αντόνιο Κόντε θεωρεί πως ο Σεσκ Φάμπρεγκας είναι ο Αντρέα Πίρλο της Τσέλσι. Η σχέση του Ισπανού με τον Ιταλό προπονητή πέρασε από πολλά κύματα από την αρχή της χρονιάς μιας και μέσος δεν βρίσκει πολλές συμμετοχές ως βασικός. Ο Φάμπρεγκας σκόραρε την προηγούμενη αγωνιστική εναντίον της Άρσεναλ. Αλλά από ότι φαίνεται θα είναι πάλι στα εναλλακτικά σχέδια του Κόντε για την αναμέτρηση με την Μπέρνλι. Ο λόγος όμως που δεν βάζει τον Φάμπρεγκας ο Ιταλός δεν είναι λόγω του ότι δεν πιστεύει στις ικανότητες του αλλά γιατί στην θέση του παίζει ο Καντέ!

Συγκεκριμένα δήλωσε: “Ο Σεσκ είναι κορυφαίος ποδοσφαιριστής. Είναι μια ιδιοφυΐα για το ποδόσφαιρο. Μπορώ να πω ότι είναι ίδιος με τον Πίρλο. Αν ο Σεσκ δεν τρέξει τα 100 μέτρα σε 10 δευτερόλεπτα μπορώ να του το επιτρέψω γιατί είναι μια ιδιοφυΐα με την μπάλα. Η ταχύτητα του είναι στο μυαλό. Μερικές φορές πρέπει να εξετάσεις όλα τα δεδομένα για να έχει ισορροπία η ομάδα και να πάρει την καλύτερη απόφαση. Κάθε φορά πρέπει να παίρνεις και διαφορετική απόφαση. Για μένα ο Σεσκ είναι ένας σημαντικός παίχτης. Προσπαθώ να τον βάζω να παίζει όταν είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και να δίνει τον καλύτερο του εαυτό για την ομάδα. Μην ξεχνάτε ότι στην θέση του παίζει ο Καντέ. Πολλοί άνθρωποι λένε πως είναι ο καλύτερος παίχτης του πρωταθλήματος. Και στην συνέχεια, υπάρχει και ο Μάτιτς που πιστεύω πως παίζει με έναν εξαιρετικό τρόπο“.

Για να συνεχίσει ο Ιταλός: “Όταν έχεις δύο παίχτες μπροστά σου που παίζουν τόσο καλά δεν είναι και τόσο εύκολο. Το ίδιο συμβαίνει με τον Πέδρο και τον Γουίλιαν. Για μένα, μερικές φορές, είναι πολύ δύσκολο να κοιμηθώ γιατί σκέφτομαι πως θα πάρω την καλύτερη δυνατή απόφαση. Αλλά προτιμώ να έχω αυτού του είδους το πρόβλημα. Το πιο σημαντικό είναι αυτοί οι παίχτες να συμμετέχουν στην ομάδα. Ο Σεσκ παίζει για μάς και είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα“.

Σχόλια