Μοντολίβο: «Λάθος του Μοντέλα να αλλάξει το σύστημα»

να αλλάξει

Μιλώντας για τη μέχρι τώρα πορεία της Μίλαν στη σεζόν, ο Ρικάρντο Μοντολίβο αναφέρθηκε στον Βιτσέντζο Μοντέλα και στο λάθος του, όπως είπε, να αλλάξει το σύστημα της ομάδας σε 3-5-2. Ο πρώην αρχηγός των Ροσονέρι παραδέχτηκε πως κανείς δεν περίμενε να συναντήσουν τόσα προβλήματα αλλά εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη συνέχεια.

«Νομίζω πως κανένας δεν περίμενε να αντιμετωπίσουμε τόσα προβλήματα φέτος. Είναι εμφανές πλέον πως δεν ήμασταν όσο έτοιμοι θα έπρεπε στην αρχή της σεζόν. Νομίζω πως πιστέψαμε ότι θα ήταν ευκολότερα για εμάς αλλά κάναμε λάθος. Είναι λογικό όταν αγωνίζεσαι σε μια μεγάλη ομάδα όπως η Μίλαν να υπάρχουν πολλές απαιτήσεις. Γνωρίζουμε που παίζουμε και γνωρίζουμε πως μπορούμε να βελτιωθούμε».

Για τον Μοντέλα: «Δεν ξέρω αν έφταιγε ή δεν έφταιγε για όσα έγιναν φέτος. Αυτό που ξέρω είναι πως έκανε λάθος να αλλάξει το σύστημα της ομάδας. Σε όλη την προετοιμασία το καλοκαίρι δουλεύαμε άλλο σύστημα και μόλις άρχισε η χρονιά αποφάσισε να επιβάλει το 3-5-2. Χάσαμε πολύ χρόνο στο να προσπαθούμε να προσαρμοστούμε σε αυτό το σύστημα. Πιστεύω πως ο Μοντέλα είναι πάντα καλά προετοιμασμένος όσον αφορά τακτικά θέματα αλλά πρέπει να δουλέψει στην κατανόηση των αναγκών και των θέλω των παιχτών του».

Για το μέλλον: «Υπολειπόμαστε αρκετά στο πρωτάθλημα αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Δυστυχώς για εμάς, οι ομάδες στις πρώτες θέσεις συνεχίζουν με ακάθεκτους ρυθμούς. Ωστόσο, πιστεύω ότι αυτό δεν θα διαρκέσει μέχρι το τέλος και πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Για εμάς, το κύπελλο Ιταλίας και το Europa League είναι δύο διοργανώσεις που θέλουμε να φτάσουμε έως το τέλος.

Με τον Γκατούζο, υπάρχει περισσότερη ηρεμία αλλά και περισσότερη δουλειά στις προπονήσεις. Στόχος μας είναι να γίνουμε περισσότερο ομάδα με το να κατανοήσουμε καλύτερα τις δυνατότητες και τις αδυναμίες των συμπαιχτών μας. Το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχει ενότητα και αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι ο καθένας προσωπικά να βγάλει τον καλύτερο του εαυτό». 

Σχόλια