Μπάρτσα: Χουανφράν τώρα, Μπεγερίν το καλοκαίρι ( ; )

Ο Έκτορ Μπεγερίν της Άρσεναλ είναι εδώ και καιρό μεταγραφικός στόχος της Μπάρτσα, για το καλοκαίρι, ούτως ώστε να καλύψει το μεγάλο κενό που υπάρχει στα δεξιά της άμυνας των Καταλανών.

Κενό που ανάγκασε τον Λουίς Ενρίκε να “επανεφεύρει” τον Σέρτζι Ρομπέρτο ως δεξί μπακ, μέχρι να αρχίσει να πείθει και ο Αλέιξ Βιντάλ. Μετά όμως από τον σοβαρό τραυματισμό του τελευταίου, που θα χάσει όλη την χρονιά, οι Μπλαουγκράνα έμειναν και πάλι μόνο με τον Ρομπέρτο, ο οποίος, εκτός του ότι δεν τα πάει και πολύ καλά στην θέση, “έχει κουραστεί να παίζει δεξί μπακ” σύμφωνα με δικές του δηλώσεις. Ο Μπεγερίν βέβαια υπέγραψε τον Νοέμβρη νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την Άρσεναλ, κάτι που σημαίνει ότι η Μπάρτσα θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη το καλοκαίρι.

Τι θα γίνει όμως μέχρι τότε; Έχουμε ήδη αναφέρει τον μεταγραφικό κανόνα που επιτρέπει στην Μπάρτσα να υπογράψει ένα δεξί μπακ από το Ισπανικό πρωτάθλημα, εκτός μεταγραφικής περιόδου. Τα βλέμματα των Μπλαουγκράνα είχαν πέσει μέχρι στιγμής στον Ζοάο Κάνσελο της Βαλένθια, αλλά τόσο η άρνηση των “Νυχτερίδων” να τον πουλήσουν, όσο και η μέτρια αμυντική παρουσία του Πορτογάλου, μάλλον θα σταθούν εμπόδιο στην μεταγραφή.

Έτσι οι τελευταίες εξελίξεις είναι πως οι Πρωταθλητές Ισπανίας θα κινηθούν για την απόκτηση του Χουανφράν της Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, ούτως ώστε να καλύψουν άμεσα αυτό το κενό. Το γεγονός όμως ότι η Ντεπορτίβο παλεύει για την αποφυγή του υποβιβασμού, κάνει πολύ δύσκολη την περίπτωση να πουλήσει έναν βασικό της παίκτη χωρίς να μπορεί να τον αντικαταστήσει άμεσα.

Σχόλια