Οι επιπτώσεις της μη έγκαιρης αποπληρωμής του δανείου προς την Elliott

ζημία

Είναι γεγονός πως χωρίς στην οικονομική υποστήριξη της Elliott Management η πώληση της Μίλαν ίσως να μην είχε ολοκληρωθεί ποτέ. Η παρουσία της Αμερικάνικης εταιρείας είτε έμμεσα είτε άμεσα στη διοίκηση της Μίλαν είχε αποκαλυφθεί εδώ και καιρό. Σήμερα όμως, βγήκε στο φως της δημοσιότητας ο τρόπος με τον οποίο η Elliott θα ελέγχει τη διοίκηση των Ροσονέρι ώστε να διαφυλάξει την επένδυση της.

Η Elliott δάνεισε στον Li 180 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να ολοκληρώσει την αγορά της Μίλαν. Παράλληλα είχε αποκαλυφθεί το γεγονός πως και η ίδια η Μίλαν πήρε δάνειο από τους Αμερικάνους 123 εκατομμύρια ευρώ. Τα δάνεια αυτά ακολουθούνται από υψηλούς τόκους. Για το δάνειο του Li, ο τόκος ανέρχεται στο 11.5% ενώ για αυτό της Μίλαν στo 7,7%. Απαράβατος όρος που έθεσε η Elliott ήταν να χρήματα αυτά να επιστραφούν μέσα σε 18 μήνες. Για να προφυλάξει έτσι την επένδυση της αυτή, η Αμερικάνικη εταιρεία ζήτησε ανά 2 μήνες γραπτές αναφορές πάνω στα οικονομικά του συλλόγου. Παράλληλα, στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας θα υπάρχει και ένας παρατηρητής, εκπρόσωπος της εταιρείας (Σαλβατόρε Ριμ), ο οποίος θα επιβλέπει τη διοίκηση αλλά δεν θα έχει κάποιον ουσιαστικό έλεγχο στις μεταγραφές ή σε άλλες οικονομικές συναλλαγές της ομάδας.

Αν τα χρήματα αυτά δεν επιστραφούν μέχρι την καταληκτική ημερομηνία, το 99,93% των μετοχών που κατέχει ο Li θα περάσει στην ιδιοκτησία της Elliott. Αυτή με τη σειρά της θα βγάλει τις μετοχές στην αγορά προκειμένου να ενισχύσει την αξία τους. Είναι γεγονός επίσης πως τόσο οι Αμερικάνοι όσο και ο Li ψάχνουν συνεχώς για νέους επενδυτές προκειμένου η αποπληρωμή του δανείου να γίνει μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά όρια.

Σχόλια