Στοπ στην πώληση της Μίλαν βάζει η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας!

Στοπ στην πώληση της Μίλαν στην Sino- Europe Sports φαίνεται πως βάζει η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας με το deal να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην κατάρρευση.

Στους Ροσονέρι οι πάντες βρίσκονται εν αναμονή της άφιξης της επόμενης δόσης από της Κινέζικη κοινοπραξία. Οι πληροφορίες έλεγαν πως τα χρήματα θα φτάσουν στην Ιταλία μέχρι την περασμένη Πέμπτη άλλα κάτι τέτοιο δεν έγινε. Αυτό πυροδότησε ξανά τα σενάρια περί αναξιοπιστίας των Κινέζων και αυτή τη φορά φαίνεται πως η μη ολοκλήρωση της συμφωνίας βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ.

Μεγάλο ρόλο παίζει η Τράπεζα της Κίνας η οποία θέλει να περιορίσει στο ελάχιστο την εκροή Κινέζικων κεφαλαίων προς το εξωτερικό, ειδικότερα για την αγορά ποδοσφαιρικών ομάδων του εξωτερικού. Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής τράπεζας της Κίνας: «Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται το φαινόμενο μεγάλες ομάδες του εξωτερικού να στέκονται ξανά στα πόδια τους χάρις σε Κινέζικα κεφάλαια. Φανταστείτε τα λεφτά αυτά να πήγαιναν στις Κινέζικες ομάδες. Το ποδόσφαιρο της χώρας θα βελτιωνόταν πάρα πολύ. Υπάρχουν Κινέζικες εταιρείες οι οποίες, παρόλο που έχουν τεράστια χρέη, ζητάνε να δανειστούν χρήματα από την Τράπεζα για να αποκτήσουν ομάδες στο εξωτερικό. Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές οι εταιρείες αυτές χρησιμοποιούν την αγορά μια ομάδας για να μεταφέρουν την επιχείρηση τους σταδιακά στο εξωτερικό και να γλιτώσουν από τα χρέη. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο»

Σχόλια