Συνέντευξη Μουρίνιο για την πρώτη του χρονιά στη Γιουνάιτεντ

Ο Ζοζέ Μουρίνιο παραχώρησε μια λεπτομερέστατη συνέντευξη στον φίλο του Νούνο Λουζ που εργάζεται στην Πορτογαλική τηλεόραση, η οποία και μεταδόθηκε την προηγούμενη βδομάδα από το κανάλι SIC. Δείτε μερικά αποσπάσματα από τα όσα είπε ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τη πρώτη του χρονιά στην ομάδα:

Για τα νέα δεδομένα της Premier League
Η Μάντσεστερ έχει συνηθίσει να έχει επιτυχίες τόσα χρόνια στην Αγγλία. Ωστόσο η Premier League έχει δώσει την ευκαιρία σε όλους τους συλλόγους να αναπτυχθούν και να γίνουν πολύ δυνατοί οικονομικά. Όταν πρωτοήρθα στην Αγγλία και ήθελα να πάρω τον καλύτερο παίκτη της Σίτι το έκανα. Ο Σερ Άλεξ ήθελε τον καλύτερο παίκτη της Τότεναμ, Κάρικ, και τον πήρε, όπως έκανε το ίδιο και με τον Φαν Πέρσι της Άρσεναλ. Η διαφορά όμως τώρα έχει μειωθεί. Η Γιουνάιτεντ δεν παίζει μόνη της στην αγορά, αλλά έχει γίνει μέλος 5-6 ομάδων που μπορούν να πάρουν όποιον παίκτη θέλουν. Αυτό που γίνεται με τα τηλεοπτικά δικαιώματα για παράδειγμα και τα λεφτά που δίνουν είναι μοναδικό στον κόσμο.

Για το αν αντιμετωπίζεται διαφορετικά από τους άλλους προπονητές
Πάντα είμαι ενθουσιώδης και χαίρομαι με κάθε νίκη, αλλά έχω συνηθίσει να με βλέπουν με διαφορετικά μάτια. Έχω τιμωρηθεί ώστε να μη μπορώ να δω την ομάδα μου ακόμη και με εισιτήριο. Φέτος τιμωρήθηκα επειδή κλώτσησα ένα μπουκάλι. Κάποιος άλλος έσπρωξε έναν διαιτητή και δεν έγινε τίποτα.[Βενγκέρ] Έχω καταλάβει ότι κάποιες δυνάμεις δε μπορείς να τις νικήσεις. Είναι κι ένα μάθημα ζωής αυτό.

Για τη μοντέρνα ζωή των παικτών
Παλιά όταν βλέπαμε κάποιον συνέχεια με το κινητό υπήρχε πρόβλημα και το προσέχαμε. Τώρα όλοι ασχολούνται με αυτά και δεν υπάρχει γυρισμός. Υπάρχουν όμως κανόνες, όπως πχ ότι απαγορεύεται να γράψει κάποιος στα social για τον τραυματισμό του πριν το κλαμπ. Αυτά υπάρχουν πια και ακόμη κι εγώ έχω Instagram γιατί μου λένε είναι καλό για την εικόνα μου. Οκ βάζω καμιά φωτογραφία που και που, αλλά με βοηθάνε τα παιδιά σε αυτό πολλές φορές.

Για το ποδήλατο στο γραφείο του
Μέσα στο γραφείο μου έχω ένα ανάστατο γραφείο, μιλάω με μάνατζερς και παίκτες ή βλέπω βίντεο. Έχω ένα ποδήλατο για να κοροϊδεύω τον κόσμο. Το έχω για διακοσμητικό περισσότερο, κάνω λίγο όταν κερδίζουμε και είμαι χαρούμενος. Όταν δε κερδίζουμε δε το χρησιμοποιώ.

Για τον κόσμο της ομάδας
Έχουμε φέρει μερικά άσχημα αποτελέσματα. Ο κόσμος έχει δει πολλές ισοπαλίες και μάλιστα σε ένα παιχνίδι με την Μπέρνλι είχαμε 70% κατοχή και σπάσαμε το ρεκόρ με τελικές προσπάθειες. Ωστόσο ο κόσμος μας στηρίζει και μου αρέσει αυτό. Επίσης θέλω να πω πόσο ξεχωριστό είναι το τραγούδι που ακούω για μένα, γιατί στις άλλες ομάδες απλά λέγανε κάτι για τον Μουρίνιο ή τον Special One. Εδώ λένε -ξυπνάω το πρωί και είμαι καλά, έχω τη Γιουνάιτεντ στο μυαλό μου, ο Ζοζέ μας κάνει να παίζουμε όπως αρμόζει στη Γιουνάιτεντ, κάτι μου λέει ότι πάμε καλά- [ελεύθερη μετάφραση]. Σημαίνει ότι πιστεύουν σε ένα καλό μέλλον και τους ευχαριστώ γι αυτό.

Για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον
Έχουμε την ίδια φιλία, μηνύματα, ευχετήριες κάρτες κλπ. Αλλά είναι περίεργος σε μερικά θέματα, θέλει την άνεση του. Του λέμε να έρθει με την αποστολή κι αυτός προτιμάει να πάει με το αυτοκίνητο. Του λέω να έρθει στην προπόνηση και είναι ντροπαλός ή σέβεται τη δουλειά που γίνεται. Εμείς προσπαθούμε να του δείξουμε ότι δε μας αποπροσανατολίζει όταν είναι εκεί. Διστάζει να έρθει στα αποδυτήρια και του λέω πως κάποιος σαν αυτόν δεν έχει νόημα να είναι ντροπαλός, είναι όλος ο σύλλογος και πρέπει να το ξέρει.

Για το μέλλον του
Τρία χρόνια είναι το μίνιμουμ. Πιστεύω σε αυτό που κάνουμε, είμαι σίγουρος πως θα έρθουν επιτυχίες, γιατί δεν είμαι ο τύπος που θα κάτσει 10 χρόνια σε ένα κλαμπ χωρίς επιτυχίες και τίτλους. Αν η διοίκηση είναι χαρούμενη μαζί μου και είμαι κι εγώ, τότε θα ήθελα να μείνω εδώ για αρκετά χρόνια.

Σχόλια