Τουλάχιστον δυο κινέζικες ομάδες θέλουν τον Ομπαμεγιάνγκ!

τουλάχιστον δυο

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, τουλάχιστον δυο κινέζικες ομάδες κυνηγάνε την υπογραφή με τον Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, που αγωνίζεται προς το παρόν για τη Μπορούσια Ντόρτμουντ, μεταγραφή που θα μπορούσε να αποτελέσει ασιατικό ρεκόρ.

Ο 28χρονος αποτελεί αντικείμενο “πόθου” για πολλές ομάδες της Ευρώπης, αλλά θα μπορούσε να καταλήξει στην Κινέζικη Σούπερ Λίγκ, αν του γίνει μια καλή προσφορά. Μάλιστα, κύρια υποψήφια κινέζικη ομάδα, στην οποία μπορεί να πάει ο άσος της Ντόρτμουντ, λέγεται, ότι είναι η Κουανγκτσόου Έβεργκραντ.

Η Ντόρτμουντ, για την οποία ο Γκαμπονέζος έχει σημειώσει μέχρι στιγμής 13 γκολ της Μπουντεσλίγκα, έχει απορρίψει τις αναφορές αυτές για τον ποδοσφαιριστή της. Βέβαια, ο Ομπαμεγιάνγκ συνεχίζει να αναστατώνει τον κόσμο του ποδοσφαίρου, αφού πολλά ακούγονται και για μεταγραφή του άσου στην Ρεάλ Μαδρίτης και σε άλλες αγγλικές ομάδες.

Ωστόσο, το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, Xinhua και το Beijing Youth Daily υποδεικνύουν ότι η Κίνα, όπου πολλοί ξένοι ποδοσφαιριστές μετακινούνται παίρνοντας μεγάλους μισθούς, είναι πλέον ο πιo πιθανός προορισμός του Ομπαμεγιάνγκ. Αναφορικά, λοιπόν, με τις τελευταίες ειδήσεις η Έβεργκραντ είναι διατεθειμένη να πληρώσει μισθό ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως στον Ομπαμεγιάνγκ, περίπου δηλαδή 345.000 ευρώ την εβδομάδα και υποδεικνύει ότι έχει γίνει συμφωνία για την μετακίνηση του Γκαμπονέζου το καλοκαίρι. Άλλη μια κινέζικη ομάδα, που έχει βάλει στο στόχαστρο τον Ομπαμεγιάνγκ είναι η Μπέιγινγκ Γκουόαν, αλλά φαίνεται πως θα χάσει από την Έβεργκαρντ, αφού το ποσό, που μπορεί να προσφέρει είναι χαμηλότερο.

Σχόλια