«Χαλάει» το deal Μίλαν-Highbridge για την αναχρηματοδότηση του χρέους

Highbridge

Η Μίλαν είχε έρθει σε συμφωνία με τον Αμερικάνικο επενδυτικό όμιλο Highbridge προκειμένου να βρει λύση στην αναχρηματοδότηση του χρέους της προς την Elliott αλλά σύμφωνα με τα Ιταλία Μέσα, η συμφωνία φαίνεται να «χαλάει».

Μίλαν και Γιόνγκχονγκ Λι τον περασμένο Απρίλιο δανείστηκαν περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ από την Αμερικάνικη εταιρεία Elliott Management προκειμένου να ολοκληρωθεί η αγορά της ομάδας από τον Κινέζο επιχειρηματία. Το δάνειο αυτό, εκτός από τους υψηλούς τόκους, εμπεριέχει και ημερομηνία λήξης για την αποπληρωμή του, η οποία τοποθετείται τον Οκτώβριο.

Έτσι, οι άνθρωποι της Μίλαν στράφηκαν στον επενδυτικό όμιλο Highbridge, o οποίος αποτελεί ιδιοκτησία της Αμερικάνικης τράπεζας JPMorgan Chase, ώστε να λάβουν νέο δάνειο για να ξεπληρώσουν αυτό προς την Elliott. Σύμφωνα με την Corriere dello Sport, η αρχική συμφωνία ήταν η Highbridge να βρει χρηματοδότη για τη Μίλαν που θα της δανείσει 400 εκατομμύρια ευρώ  (300 για το χρέος Elliott και 100 για έξοδα της ομάδας) αλλά τελικά το deal αναμένεται να ακυρωθεί μιας και η πρόταση που έφερε ο επενδυτικός όμιλος καλύπτει μόνο τα 2/3 των χρημάτων που θέλουν οι Ροσονέρι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, δύο είναι οι δρόμοι που μπορεί να διαβεί τώρα η Μίλαν: Είτε να αποδεχθεί τη μειωμένη πρόταση της Highbridge και να αναζητήσει ακόμη ένα δανειοδότη είτε να ακυρώσει ολόκληρη τη συμφωνία και να στραφεί προς άλλες πηγές αναχρηματοδότησης του χρέους.

Θυμίζουμε ότι η αναχρηματοδότηση του δανείου προς την Elliott είναι ο κύριος όρος που έθεσε η UEFA ώστε να συνάψει συμφωνία διακανονισμού με τη Μίλαν μετά το «όχι» της Ένωσης στο voluntary agreement που κατέθεσαν οι Ιταλοί το Νοέμβριο.

Σχόλια